Zorgvisie – Nieuwe wet: Zware straffen bij misbruik EPD #yam @myen

via zorgvisie.nl Ook dit is een uitwerking van de verhoogde norm voor informatieveiligheid. Helaas kun je het blijkbaar niet afdwingen met gezond verstand maar moet er een extra sanctie voor bedacht worden om het te handhaven. Met goed toegangsbel…

Media_httpwwwzorgvisi_fnxba

Ook dit is een uitwerking van de verhoogde norm voor informatieveiligheid. Helaas kun je het blijkbaar niet afdwingen met gezond verstand maar moet er een extra sanctie voor bedacht worden om het te handhaven.
Met goed toegangsbeleid en autorisatieprofielen zou dit geen issue hoeven te zijn. Er kunnen voor noodgevallen altijd ‘breaking glass’ constructies gemaakt worden die bij gebruik gelogd worden zodat duidelijk is waarom er op dat moment toegang verleend moest worden aan die specifieke informatie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s