5 Gewoontes van Productiviteit App Super Gebruikers

5 Gewoontes van Productiviteit App Super Gebruikers

Image Credit: theyec.org

Productiviteit apps zijn populaire smartphone downloads. Van Evernote en Wunderlist tot Any.do , deze programma’s zullen je to-do lijst organiseren, stroomlijnen je schema en helpen je meer gedaan te krijgen. Maar ze werken niet voor je wanneer je ze niet gebruikt.

Omer Perchik, CEO of Any.do, vroeg zich af waarom sommigen van zijn 7 miljoen gebruikers meer succesvol waren dan anderen wanneer het aankwam op het gebruik van de app. Na bestudering van het gebruik vind hij dat supers users – de mensen die consequent meer gedaan kregen – de volgende vijf gewoontes deelden:

1. ZIj reviewen hun taken iedere morgen.
In plaats van iedere dag beginnen met hetgeen zich aan je openbaart is de best practice om de app te openen en te kijken wat je plan voor de dag gaat worden.

“Productieve mensen plannen vooruit,” zegt Perchik. “Wanneer je een plan hebt, voel je je in control en creer je een momentum om dingen gedaan te krijgen.”

Of je nu een productiviteit app, een geschreven lijst of een bestand op je computer gebruikt, begin je dag met het reviewen van je taken en plan de dag.

2. Zij alloceren taken over een tijdlijn.

Een lange lijst met taken zonder deadline is moeilijk om te volbrengen en creëert stress. In plaats daarvan schedulen productieve mensen langs een tijdlijn van vandaag, morgen en soms/ooit/misschien. Door een volledig spectrum van tijd te gebruiken om taken te alloceren, ongeacht hoeveel of hoe weinig dat er zijn is een geode voorspeller van succesvol zijn, zegt Perchik.

“Het is niet alleen realistisch zijn over hetgeen je gedaan kan krijgen, maar ook jezelf een mentaal veiligheidsnet geven,”aldus Perchik.

3. Ze breken taken in kleinere stukken.
In plaats van grotere taken op hun lijst te plaatsen, zetten productieve mensen twee of drie subtaken op een lijst die onderdeel zijn van een groter geheel. Bijvoorbeeld, in plaats van op te schrijven “Maak klant presentatie af”, kun je beter noteren ‘Onderzoek prijzen, “Schrijf voorstel” , ” Creeer presentatie’. Dit maakt het makkelijker om door de lijst van taken heen te komen.

“Productieve mensen voelen zich comfortabel bij zekerheid op de korte termijn en onzekerheid op de langere termijn wanneer het gaat over Taak management.

4. Ze creëren een “Ooit/ Wellicht in de Toekomst” lijstje.
De meeste ondernemers hebben korte termijn en lange termijn doelen die ze willen bereiken. IN plaats van al deze gedachten op een takenlijst te plaatsen kun je gebruik maken van een ‘Ooit/Misschien” lijstje waarmee je aangeeft dat je dat ooit wel wil gaan doen, maar op dit moment nog niet meteen weet hoe je het moet of kan inplannen.

Het gebruiken van een dergelijke lijst zorgt ervoor dat je de zaken niet vergeet, maar dat ze wellicht na een tijdje een andere prioriteit kunnen krijgen en naar boven op de lijst kunnen bewegen.

5. Ze herplannen niet, maar ze gooien weg.
Het continue opnieuw inplannen van een taak kan op een gegeven moment behoorlijk tegen gaan staan. Productieve mensen vallen niet in de val. Iedere keer opnieuw inplannen van dezelfde taak beteken niet dat de kans stijgt dat je het uiteindelijk wel gaat doen. Waarschijnlijker is dat de taak niet goed omschreven staat waardoor je niet precies weet wat je ermee wilt doen. Probeer de taak te omschrijven met een actieve taal die duidelijk maakt hoe je vooruit kan komen.

Evernote helpt u om alles te onthouden en moeiteloos te organiseren. Download Evernote.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s