Eerste indrukken….

Afgelopen maandag ben ik begonnen in mijn nieuwe baan als Manager Zorginnovatie bij Health Valley. Na de gebruikelijke installatie perikelen (nieuwe telefoon nummers die verkeerd geleverd waren…) had ik meteen een aantal introducerende kennismakingsgesprekken met mijn naaste collega, Mark, en een aantal verschillende stakeholders van Health Valley. 

the beginning

Zo heb ik gesproken met een aantal ondernemers die innovatieve producten in verschillende stadia van ontwikkeling hebben voor de zorg. Ik zat bij een stuurgroep voor het vormgeven van een platform Palliatieve zorg in de regio en sprak met een vertegenwoordiger van de provincie over de mogelijkheden van het sturen van competenties voor zorgpersoneel voor betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Een behoorlijke diversiteit in onderwerpen, gesprekspartners en stand van zaken. Al met al maakte die verschillen het natuurlijk reuze interessant. Vandaag kwam daar nog een gesprek met de directeur van een design bureau gespecialiseerd in medische innovatie bij. 

Vandaag moest ik ook in mijn oude studieboeken duiken om de essentie van het INK model nog eens na te lezen. De komende dagen ga ik daarmee de operationalisering van het jaarplan verder vorm geven. Ik moest heel erg glimlachen toen ik las dat het oorspronkelijk vanuit de Philips top, door van der Klugt, in Europa geïntroduceerde model EFQM heeft gepromoot. Daarmee is voor mij weer een cirkel rond aangezien ik hier op het voormalige Philips Semiconductors terrein zit in gebouw M….small world.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s