Ervaringen uit het Innovatie veld

De afgelopen drie maanden ben ik nu werkzaam als Zorginnovatie Manager, Manager zorginnovatie, makelaar-schakelaar, projectmanager, verandermanager, frontrunner, verbinder zijn zo maar wat termen die mijn baan omschrijven of die ik in introdukties bij nieuwe partners heb gebruikt. Het was een periode van inlezen en heel veel nieuwe indrukken opdoen. En van heel veel gesprekken. Heel veel nieuwe ontmoetingen.

Ik heb gesproken met ondernemers, start-ups, studenten, promovendi, gemeentelijke ambtenaren, directievoorzitters, patiënten, provincie bestuurders en mensen op ministeries. Ik heb mensen bezocht in Enschede, Zwolle, Wageningen, Warnsveld, Den Bosch, Eindhoven, Kleve, Dusseldorf, Stuttgart, Brussel, Den Haag, Amsterdam en Nijmegen.
Het heeft me veel geleerd, het heeft mij veel opgeleverd maar het heeft me ook veel gekost. Bovenal heeft het me heel veel gebracht in mooie ideeën, positieve energie, het denken in mogelijkheden, het zoeken naar oplossingen. het aangaan van partnerships en het kijken naar hoe het steeds maar beter kan.
Maar is het alleen maar positief dan? Nee, zeker niet. Ik heb ook veel versnippering gezien; van talent, energie, van geld en inspanning. Van verdeel en heers strategieën en moeilijkheden die nog zijn te overwinnen. Ik hoorde verhalen van zorg-innovatoren die al 4 jaar bezig zijn om hun idee, passie en visie over te brengen naar investeerders en andere stakeholders. Ik bewonder deze mensen om hun doorzettingsvermogen en niet aflatende enthousiasme. Maar ik schrik dan ook van het tempo van veranderingen. Het moet en kan allemaal veel sneller denk ik.
Ontmoetingen als deze geven mij wel iedere dag nieuwe energie om vanuit mijn eigen mogelijkheden bij te dragen aan het verbeteren van niet alleen de zorg, de sector of het idee, maar om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de regio waar ik woon en leef en werk. Om het beter te maken voor de mensen die er nu wonen, leven, werken en zorg nodig hebben, maar ook om het goed te houden zodat er ook over 20 jaar voldoende werkgelegenheid en economische activiteit is om niet alleen mijn kinderen aan de slag te krijgen en te houden maar ook ervoor te zorgen dat anderen nog steeds kunnen wonen, werken en genieten van goede zorg tegen een betaalbare prijs.
3 maanden is lang genoeg om voorbij te komen aan het wittebroodsweken gevoel van een nieuwe baan en geeft genoeg inzicht om te weten of het wat gaat worden…Zeker is dat er een hele grote groep van mensen bezig is om het beter te regelen in de regio. Dat geeft mij heel veel positieve energie en nieuwe ideeën om verder uit te werken. Ik hoop dat ik nog wat tijd over houdt om daarvan ook nog eens een keer een blog te schrijven.

Evernote helpt u om alles te onthouden en moeiteloos te ordenen. Download Evernote.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s