Nieuwjaar goede voornemens nr. 1

Het nieuwe jaar….dat het maar een mooi jaar mag worden. 2015 klinkt op een of andere manier wel. Maar daar gaat deze blog niet over. In eerste instantie schreef ik hier vaker over zaken die speelden in mijn professionele omgeving of die ik op een of andere manier met gezondheid te maken vond hebben. Of gezondheidszorg of innovatie of eigenlijk ieder onderwerp wat me zo te binnen schoot. Vooral omdat ik het ook leuk vind om te schrijven was dat vaak meer een doel dan een middel.

Maar ik bedacht een aantal goede voornemens en hoe dit blog daarbij van dienst kon zijn. Want een van eerste goede voornemens zou toch moeten zijn dat ik hier wat vaker dingen schrijf. Dus dat is voornemen 1: Streven naar 1x per week bloggen.

Vanmorgen liep ik mijn eerste training van het nieuwe jaar en bedacht ik me ineens wat ik wilde opschrijven. Hardlopen is een prima manier om tot rust te komen in je hoofd en gedachten de vrije loop te laten. (Ja gek hé? ) Het gaat als zo vaak in het nieuwe jaar over goede voornemens en dingen die je echt anders wilt gaan doen. Zo weeg ik zelf op dit moment 84,4 kilo bij 1 meter 87. En dat is waarschijnlijk niet eens zo’n heel slechte verhouding, maar 7 jaar geleden was dat in marathon voorbereiding 10 kilo minder. Ik bedacht me dat er ongetwijfeld meer mensen zijn die dat probleem herkennen en dat het misschien wel handig is om daar af en toe over te schrijven. Dus gecombineerd met voornemen 1 is het nodig om vaker hard te lopen en zo wat aan mijn gewicht te doen. Een mooie combi van voornemen 2 en 3. (Meer hardlopen, minder gewicht)

Want ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om weer opnieuw te beginnen met een loopschema, iets te doen aan je gewicht of in zijn algemeenheid proberen wat gezonder te leven. Dus als ik wat vaker wil bloggen moet ik ook wel iets hebben om over te schrijven. De alom befaamde en gevreesde content…. Nou wat is er nu mooier dan het streven naar gezondheid te combineren met bloggen. Ik zei ook al tegen mezelf; dat ik daar niet eerder op ben gekomen.

Om goede voornemens of gewoontes te laten landen heb ik weleens gelezen dat je ze minstens 30 dagen moet volhouden. Dus zal ik op zijn minst 4 á 5 blogs moeten schrijven voor dat voornemen nr. 4. Mocht je belangstelling hebben om een aantal specifieke fitness challenges aan te gaan is dit wellicht een goede site voor je. Zo kun je ook voornemen iedere dag te starten met 1 of 2 glazen water te drinken. Nog veel meer voordelen van water drinken zijn gewicht verlies, opbouw van spieren en een gezonde huid. Dus dat lijkt me voor mijzelf ook een prima voornemen nr. 5.

Maar wil je succesvol een aantal dingen veranderen in je leven is het ook belangrijk niet te veel zaken in een keer aan te willen pakken. Beter te beginnen bij 1 of 2 veranderingen en die door te zetten na een maand en vervolgens er weer eentje aan toe te voegen. Op het moment dat je de verandering 30 dagen hebt volgehouden wordt het waarschijnlijk al een soort van automatisme en kost het minder moeite. Dan ontstaat er weer ruimte om een nieuwe verandering ten goede er aan toe te voegen.

Ik ga zelf beginnen met mijn hardloopschema beter te volgen. Water drinken (ook goede compensatie voor al die koffie die ik stiekem naar binnen slurp) en bloggen. De andere dingen die me overkomen en die ik leuk vind om te delen zien we dan vanzelf wel verschijnen. Succes met jullie eigen challenges en ik ben benieuwd welke dat zijn. Laat even weten! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s