Overpeinzing nummer 1…

Ik wou dat het waar was…Ik zou willen dat dit mijn eerste overpeinzing is /wordt in een lange reeks. Een reeks waarin ik steeds beter zal slagen mijn gedachten te ordenen, te beschrijven, te bevatten of zelfs maar te kunnen uiten.
Maar het lijkt of ik niets meer zeker weet. Alles staat ter discussie en niets lijkt meer heilig. Als het dat al ooit was. Als er al ooit zoiets bestond als zekerheid. Ik mocht willen dat dat het geval was.
Wil ik iets schrijven over mezelf of wil ik een verhaal schrijven over wat meer is. Eerder schreef ik al over iets van goede voornemens. Ik heb er vaker over nagedacht en over gelezen. Goede voornemens of goede gewoontes. Goede gewoontes die dat pas worden wanneer je langere tijd je goede voornemens ook daadwerkelijk uitvoert. Je moet de dingen wel doen want anders blijft het bij goede voornemens. En dan begin ik met een van die goede voornemens en dan blijkt er altijd weer iets bij te komen. En dat wordt dan weer afgeraden door de ‘kenners’ . Je mag maar één goede gewoonte tegelijkertijd starten. Anders wordt het te moeilijk en daag je jezelf teveel uit. Daarnaast verhoog je de kans op falen door meerdere uitdagingen op te starten. Begin dus met 2 glazen water drinken in de ochtend bijvoorbeeld. En doe dat tenminste 30 dagen voordat je een nieuwe uitdaging toevoegt…
Een van goede voornemens die ik al heel lang volhoudt is te stoppen met roken. Dat lukt me al zeker een jaar of 15 heel goed. En dat is mooi. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ieder dag wel een zwak moment kent. Dat ik weer denk; ik zou zo een sigaretje op kunnen steken…Maar dat doe ik niet en ik denk het ook niet echt iedere dag gelukkig. Dat van die twee glazen water heb ik precies 4 ochtenden volgehouden… Je kan niet alles hebben zal ik maar zeggen. Een kleine terugval. Ik ben ook maar menselijk zou ik kunnen zeggen. Het zijn allemaal waarheden. Clichés natuurlijk.
En wat dan nog eigenlijk, wat maakt het uit. Het begon om iets heel anders dit blog. De beweegreden erachter had een heel andere oorsprong. Het ging meer om een gevoel. Een idee. Het beeld van vier jeugdvrienden op een zolderkamertje. Elkaar voorlezend. Stukken tekst kiezen die raakte, die waar waren. Die bleven. Die beklijfde. Die een overpeinzing gaven…

Ik hou mijn cursor boven de publish button, klik en sleep het verhaal naar de vuilnisbak en laat los….

vrij-overpeinzing-40176660

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s