Ik werk voor Health Valley in Google Apps voor Business. Daar heb ik al eens eerder over geschreven hier en hier.  Ik geloof dat ik ook weleens heb aangegeven dat ik waarschijnlijk niet meer terug keer naar een Windows wereld. Niet dat ik een hekel heb aan Windows, maar ik ben zoveel meer en makkelijker aan de slag in de cloud…Anyway andere discussie, andere keer.

Nu wil het geval dat ik deze Chromebook waarop ik werk gekocht heb via het web bij een bekende keten van allerlei gespecialiseerde webwinkels. Ik ben ook daar heel tevreden over. Mijn Chromebook heeft nu een probleempje met het touchpad. Zoiets kan in de beste families voorkomen zullen we maar zeggen. Dus toen ik belde met de Servicedesk van de winkel in Rotterdam werd ik meteen duidelijk en goed geholpen. Ik ben zelf ooit Servicedeskmedewerker geweest dus ik denk dat ik kan inschatten wanneer zoiets goed werkt. Omdat de Chromebook van HP is gaf de Rotterdamse winkel aan dat het wellicht handiger was om bij de originele fabrikant te beginnen. Garantie was intussen gecontroleerd dus dat zou geen probleem mogen zijn. Ik werd dus doorverwezen naar de servicedesk van HP omdat ik anders eerst de Chromebook naar Rotterdam zou moeten sturen waarna zij toch alleen maar het ding zouden doorsluizen naar de originele fabrikant. Tussenstap eruit gesloopt. Leek mij dit een handiger oplossing. Eerste outsourcing die ik tegenkom. Prima,  Probleem vastgesteld , oplossing aangedragen. De Chromebook zal worden opgehaald door UPS…Tweede outsourcing vastgesteld. Prima, ik krijg een keurig mailtje dat er een doos met verpakkingsmateriaal gestuurd zal worden zodat ik alles keurig beschermd op kan sturen en het probleem verholpen kan worden. Ik ben nog steeds blij , met Chromebook etc.

Dan krijg ik een keurige Tracking en Tracing code opgestuurd….tot mijn verbazing lees ik dat de doos met verpakkingsmateriaal om 14.48 verstuurd is vanuit Polen (?)….misschien is outsourcing van niet core activiteiten toch een beetje uit de hand gelopen…

Zou er werkelijk nergens meer een lege kartonnen doos in Nederland te vinden zijn…..

UPS image

In het laatste statusoverzicht zie ik dat de doos inmiddels Polen heeft verlaten en onderweg in naar Nederland…Hij wordt op 12 mei verwacht….ach gossie, het hele weekend achterin zo’n grote kale vrachtwagen ergens achteraf op een tankstation langs de Duitse Autobahn…..

…to be continued….heb ik zo het idee.