Bij voorbaat zal ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor de enorme vloed van engelse termen. Ben bang dat dit met dit Amerikaanse congres niet te voorkomen is….

In een schitterend oud hotel in San Diego komen deze komende 4 dagen 550 mensen uit de hele wereld bij elkaar om de conferentie #Exponential Medicine te volgen. Het beloofd een hectische vier dagen te worden wanneer ik naar het programma kijk en de verschillende onderwerpen probeer te vertalen. De organisatie van de conferentie ligt bij Singularity University wiens missie het is om innovatieleiders te onderwijzen, inspireren en in staat te stellen exponentiële technologieën te gebruiken om de grote menselijke uitdagingen aan te gaan.

De start is om 13.00 uur en met een enorm tempo over de verschillende exponentiële technologieën trapt Daniel Kraft af en geeft ons in 15 minuten al een vooruitblik wat we de komende 4 dagen te wachten staat. Met een enorme snelheid en enthousiasme verteld hij over 10 grote global challenges die we als mensheid mogelijk met technologie kunnen gaan oplossen.

Daniel’s punt is dat we van een systeem van reactief proberen de zieke mens te genezen kunnen gaan naar een proactieve en voorspellende gezondheid door gebruik van exponentiële technologie. Doordat die techniek steeds kleiner, goedkoper en sneller wordt, worden we in staat gesteld om gezondheid continue te meten en waar nodig bij te sturen.

AI, Robotics, Deep Learning Machine language en dan is dat nog maar het ochtend programma. Dit beloofd inderdaad roller coaster ride te worden die mijn voorgangers eerder beschreven.

Ik ga niet proberen alle presentaties samen te vatten of ook maar een poging te doen ze uit te leggen. Dat is simpel gezegd nu teveel gevraagd. De informatie stroom op de conferentie is zo overweldigend dat ze eerst even moet inzinken. Om zelf te ervaren wat het tempo van de dag is er meer dan genoeg te vinden op de verschillende sites van de conferentie in twitter berichten met #xmed en samenvattende video’s deel een en deel twee.

Mocht je de komende dagen tijd hebben zou je zeker een keer moeten proberen om de livestream te volgen.

Ik ga zo dadelijk me opmaken voor dag twee. In de weken daarna zal het informatie gehalte mogelijk stijgen door ook de andere input van congres deelnemers in discussie tussen de sessies door.