0cc3b261-5bca-4b78-b56b-1eb1a96358a2
Afgelopen zaterdag naar Frank Boeijen "Land der Belofte" tour optreden geweest in de Stadsschouwburg. Zoals traditie wil sluit hij ieder jaar zijn concertreeks af in Nijmegen. Ik heb vaker een concert van hem bezocht maar dat was inmiddels al weer enige tijd geleden. Dus wel benieuwd naar de artiest die ik nu toch al zo’n dertig jaar volg af en aan…

Ik moet zeggen dat het optreden erg tot de verbeelding sprak. Mooie nieuwe liedjes werden afgewisseld met oude nummers.
De nummers die mij in nieuwe uitvoering het meest zijn bijgebleven zijn ‘Koorddanser’ van het album Wilde Bloemen. Hierin een geweldige gitaarsolo van Ger Hoeijmakers die het nummer in een nieuw arrangement gegoten naar een nieuwe hoogte tilde. Voor de pauze zeker het absolute hoogtepunt wat mij betreft.

Na de pauze viel mij vooral Afwezig en De Ontmoeting op, naast Vaderland. Echt een fijne avond uit. Maar ik vroeg me wel af wat de connectie van de verschillende oude en nieuwe nummers was. Er leek niet een echte lijn in te zitten qua verhaal. Begrijp me niet verkeerd. De uitvoeringen waren super. Het zijn echt geweldige muzikanten, maar de kunstenaar Boeijen zou wellicht wat meer verhaal kunnen verbinden met de keuze van zijn nummers. Inmiddels heeft hij een zo groot repertoire dat iedereen in de zaal wel een aantal favorieten kan benoemen. (Hetgeen ook gebeurde met een aantal enthousiast genoemde verzoeknummers….)

Misschien kan Frank opschuiven richting Bruce, die soms alleen nog maar de aangereikte kartonnen kaarten met verzoeknummers speelt. Dat zou Frank qua repertoire omvang best aankunnen lijkt me zo. Maar dan niet de meest voor de hand liggende a.u.b. (Kronenburg Park en de Verzoening kennen we nu echt wel….)

Laat de muziekzomer met buitenconcerten maar komen!