House of Grace, Chantaburi, Thailand

In de zomer van 2016 reisden we naar Thailand om onze zoon Niek op te halen. Hij had voor Global Exploration 3 weken in Thailand en Cambodja een cultuurstage gedaan met zijn klasgenoten. Het Dominicus College in Nijmegen geeft 4e en 5e klassers de gelegenheid om via deze organisatie ergens in de wereld goede doelen te ondersteunen.

Op onze terugreis kwamen we langs het weeshuis van paterĀ Kitisak Limtanakulchai. Hij en zijn vrouw runnen dit weeshuis voor kinderen wiens ouders zijn overleden aan HIV/AIDS. Sommigen van de kinderen zijn zelf ook HIV positief. Niek was hier eerder op zijn reis geweest en wij waren natuurlijk benieuwd hoe een van deze bezochte locaties eruit zag. Van alle bezoeken had dit het meeste indruk op hem gemaakt vertelde hij. De Facebook pagina van de groep met hun reisverslagen van het Dominicus College vind je hier.

Na het bezoek kwamen we op het idee om te kijken of we vanuit Nederland iets konden opzetten om het weeshuis te ondersteunen. Het viel mij op dat ze nauwelijks computers tot hun beschikking hadden. Zo is het idee ontstaan om in ons netwerk te kijken of we wat oudere systemen bij elkaar kunnen verzamelen om op te sturen.

Mocht je een mogelijkheid hebben een aantal oudere systemen over te dragen dan hoor ik dat graag van je. Alvast bedankt voor je hulp.